Reisebrev fra de norske deltakerne i VM i Skogteori

 

'En tur som ikke går i glemmeboka' 

Foto: Glomdalen.no 

Vm i skogteori gikk av stabelen 8.-14 september i Russland. Deltagerne i år var Ingvild Liseth (17) og Jon Arne Borg Engø (19). Vi bor begge i Åsnes i Hedmark. Ingvild går på Solør Videregående Skole avd. Sønsterud, på Naturviterlinja der. Jon Arne gikk tidligere skog på Sønsterud, men studerer nå skogbruk på Evenstad. Tidligere år så har konkurransen og alt foregått i Moskva. Men i år var det ti-års jubileum, og derfor var konkurransen i Khanti-Mansiysk til en forandring. Så vi dro først til Moskva og lå der ei natt, for så å fly videre og konkurrere, og fly tilbake og tilbringe siste natt i Moskva igjen. Det var over 40 ulike nasjoner som var med i konkurransen og like mange ulike presentasjoner under konkurransen. Det norske landslaget hadde en oppgave som omhandlet trevirke i fortid, nåtid og fremtid, og den ble lagt frem av Ingvild i Russland. Andre oppgaver omhandlet for eksempel isbjørner, maur, ulike ting om furu, og en hel del som hadde noe med skogbruk å gjøre.

Det var to dager som ble brukt til de ulike framføringene. Her var det alle de ulike landene som først la fram sin presentasjon, for så og få spørsmål av en jury som bestod av 15 personer. Disse møttes igjen etter disse to dagene for å sette opp resultatene og hvem som vant. Det var kun topp 3 som ble rangert, og resten ble oppramset for deltagelsen. Norge var ikke på topp tre, så fikk ingen direkte plassering. Alle som hadde presentert sin oppgave fikk ulike premier.

Utenom konkurransen og andre oppsatte ting var det ulike aktiviteter på fritiden. Alt ifra hinderløype, prøving av gamle sibirske klær, sightseeing med mer. Dette var da stelt i stand av de som har konkurransen og arrangerte denne. Vi fikk en liten rundtur i både Khanti-Mansiysk da vi var der, men også siste dagen i Moskva hvor vi blant annet var innom Den Røde Plass.

Alt i alt var dette en stor opplevelse å være med på. Av de som har muligheten til å prøve seg på å bli med på det Norge sitt landslag i Skogteori anbefales dette.

Det var virkelig en tur som ikke går i glemmeboka.

 

Hilsen Jon Arne og Ingvild

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits