Rare steder man kan havne med skogfagutdannelseJo, for eksempel kan man havne inni et bygårdsloft med rompa i været?

 

 

Jeg heter Mari Sand Austigard og er nestleder i Kvinner i Skogbruket. Jeg gikk ut fra skogfagutdannelsen ved UMB i 1998, med hovedfag i treteknologi. Etter endt utdannelse har jeg vært innom flere steder, men jeg havna til slutt i Mycoteam (www.mycoteam.no). Her driver jeg med undersøkelser av fukt- og soppskader i bygninger i hele landet, for det meste råtesoppskader i tunge trekonstruksjoner.

 

  

Her er for eksempel en bjelke der de råtne delene er fjernet og nye bjelker er lagt inn på sidene som forsterkning. Vi har montert fuktmålere (de tynne svarte ledningene) for å kunne følge med på tilstanden etter at veggen er reparert og gulvet lagt på oppå bjelkene.

 

 

Jeg synes tre er det kuleste materialet i verden, og har nok blitt litt nerd med årene ? her er for eksempel et bilde fra fjorårets Danmarksferie med familien?

 

  

Jeg tenker at min historie viser at skogfagutdannelsen gir mange muligheter, man trenger ikke nødvendigvis havne i de «tradisjonelle skogyrkene» (ikke at det er noe gæærnt i dem!).

 

 

Jeg koser meg på jobb hver dag (her på Røros, med gamle trematerialer, fuktmåling og tur ut i skogen ? full pott!), og er veldig fornøyd både med valg av utdanning og hvor jeg har havna etter hvert.#skogfag #skogfagutdanning #skofagutdannelse #trenerd #tømmer #tre #skog #UMB #Evenstad #hihm #Kis #kvinneriskogbruket #treteknologi #bygård #bjelke #trekonstruksjon

#velgskog

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits