Vg2 Skog: Med skogen som klasserom

Å ta skogfag på videregående kan sikkert høres sært ut, men visste du at omtrent 37% av norges areal er dekket av skog og at omtrent halvparten av dette er produktiv skog? Eller at skogen blir regnet som en av de viktigste ressursene i framtidens bioøkonomi? Da er det ikke så rart at skogfag er en egen utdanning. 

Det går an å ta fagbrev eller å fortsette med høyere utdanning etterpå. Noen av vg2 skog elevene har planer om å drive egen skog, mens andre vil jobbe som entreprenør eller i andre yrker. Vg2 Skog elevene er så heldige at de får en del praksis på skolen. Det står blant annet i læreplanen at "Opplæringen skal favne om varierte yrkesoppgaver knyttet til produksjon av trevirke og andre utmarksprodukter og til forvaltning av skog i et langsiktig perspektiv." les mer om læreplanen HER.

Her kan du se hvordan det ser ut når vg2 skog elever fra Solør vgs lærer om foryngelse (å plante ny skog etter hogst), ungskogpleie og manuell tynning av skogen.

 

Her settes det nye planter der gammel skog har blitt hogget. De gamle kvistene ligger og råtner og tilfører jorda ny næring.

 

Avstander måles...

 

Og nye trær settes i jorda.

 

 #trær #treplantinf #planting #vg2skogbruk #vg2 #videregåande #skogbruk #skog #fagbrev #solørvgs #solør #sunnfriskungdom #skogsungdom #velgskog #skog

 

 

 

4 kommentarer

hvahvordan

02.12.2013 kl.09:44

Supert innlegg :)

Cecilie Rønning Fremstad

02.12.2013 kl.10:14

Hørtes herlig ut å ha ''klasserom'' ute i naturen! Jeg husker jeg gikk i ute-barnehage når jeg var så liten. Vi var bare inne for å spise. Ellers gikk vi også turer, og jeg husker at jeg hadde det skikkelig fint. Har opplevd mye i naturen, noe som jeg er veldig glad for!

Elisabeth

02.12.2013 kl.10:39

Tøft! Bra at det finnes egne linjer på skolen hvor man kan lære om dette :))

Bjellandguten

02.12.2013 kl.10:56

Bare elsker trær! Elsker denne bloggen!!!

Skriv en ny kommentar

hits